Heb je vaak last van uitslag, een droge huid, eczeem of acute allergie? Huidproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar hoe los je ze op? Om te beginnen moet je het probleem natuurlijk bij de bron bestrijden. Toch duurt het vaak even voordat klachten als jeuk verdwijnen. In de tussentijd kun je deze 4 tips tegen bultjes, schilfertjes en andere vervelende huidproblemen gebruiken! 

 

Droog jezelf goed af na het douchen 

Vocht kan voor problemen zorgen op de huid. Droog je na het douchen daarom grondig af voordat je weer in je kleren schiet. De rug, knieholtes, liezen en andere lastige plekjes willen we nog wel eens vergeten. Ook bij het afdrogen geldt: haastige spoed is zelden goed. Het kan namelijk een schimmelinfectie veroorzaken, met jeuk en uitslag tot gevolg. 

 

Tea tree olie tegen huidproblemen 

Wat is tea tree olie? Veel mensen hebben er wellicht nog nooit van gehoord. Toch is het een waar wondermiddel voor de huid. Tea tree olie is een essentiële olie die bepaalde bacteriën, virussen en schimmels doodt. Zo wordt het veel gebruikt voor het voorkomen en behandelen van acne, voetschimmel, schimmelnagels, wratten, insectenbeten en hoofdluis. 

 

Mentholpoeder 

Heb je last van een allergische reactie die jeuk op je huid veroorzaakt. De pillen die de huisarts voorschrijft werken binnen 48 uur. In de tussentijd kun je mentholpoeder gebruiken. Dit verkoelt de huid en zorgt ervoor dat je jeuk afneemt. Koud douchen kan ook. 

 

Een vette crème tegen huidproblemen 

Hoewel veel mensen denken dat bultjes en jeuk ontstaan door een vette huid, is het tegenovergestelde vaak het geval. De huid is uitgedroogd en wordt gevoelig. Een vette crème werkt in zo’n geval het best. Niveau bijvoorbeeld of uierzalf. Smeer het op de huid en laat het goed intrekken. Vette crèmes kunnen namelijk afgeven op je kleding. Gebruik geen Vaseline, dit verstopt de poriën, waardoor de huid niet kan ademen en moeilijker herstelt.