Ben je website designer of heb je plannen om zelf een website te ontwerpen voor je bedrijf, hobby of vereniging? In dit artikel geven we je alvast een idee van wat je zeker wel of zeker niet mag doen bij het ontwerpen van een website!

 

 

De do’s bij het ontwerpen van een website

We beginnen met de do’s! 

  • Ontwerp een makkelijke navigatie of menubalk. Je navigatiemenu moet makkelijk te begrijpen zijn en logisch in elkaar zitten. Zorg er ook voor dat je belangrijkste menu items meteen duidelijk zichtbaar zijn.
  • Zorg dat je website makkelijk te scannen is. Wanneer je ontwerp te druk of vol is, wordt het moeilijk om een overzicht te krijgen. Integreer voldoende witruimte in je design. Less is meestal echt wel more!
  • Maak je website responsief. Of beter nog: ontwerp mobile first! Meer dan de helft van je lezers bezoekt jouw website via hun smartphone. Mobiel design is dus belangrijker dan desktop design!

 

De don’ts bij het ontwerpen van een website

De don’ts zijn minstens even belangrijk, want don’ts zorgen ervoor dat je bezoeker op ‘back’ klik voordat die goed en wel je pagina gezien heeft.

  • Laat je bezoekers niet wachten op jouw website. Duurt het langer dan 3 seconden voordat je pagina geladen is? Dan ben je een belangrijk deel van je publiek al kwijt. We worden met zen allen ongeduldiger in de 21ste eeuw!
  • Overdrijf niet met de lettertypes. Wanneer je de grote keuze aan lettertypes ziet die er beschikbaar is, ben je al snel geneigd om over-the-top te gaan. Voor web design raden we aan om (alweer) voor de less-is-more techniek te kiezen. 

 

Een website ontwerpen? Reken op een professional

Vaak spaar je een heleboel tijd en eventuele blunders uit door een professioneel webdesign bureau in te huren. Zij kennen de kneepjes van het vak en hebben ervaring met alle aspecten van web design.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Bij Conversal helpen we je graag verder!