Overweeg je om in een andere stad te gaan wonen? Ontdek 10 redenen om naar Alkmaar te verhuizen en neem vandaag nog contact op met een hypotheekadviseur Alkmaar!

#1. Dicht bij Amsterdam

Alkmaar ligt relatief dicht bij Amsterdam; je bent er met een half uurtje! Het is dan ook een populaire stad bij mensen die in Amsterdam werken maar hier geen (betaalbare) woning kunnen vinden.

#2. Bereikbaarheid

Alkmaar is gunstig gelegen. De stad heeft aansluitingen op de A9 en een aantal grote N-wegen. Ook met het openbaar is Alkmaar uitstekend bereikbaar.  

#3. Historie

Alkmaar heeft een mooie historische binnenstad met indrukwekkende monumentale gebouwen en maar liefst 13 kerken.

#4. Hofjes

De 8 hofjes van Alkmaar zijn verborgen oases van rust, midden in de stad. Ze worden ook wel het best bewaarde geheim van Alkmaar genoemd!

#5. Karakteristieke woningen

Zoek je een huis met karakter, dan zit je hier goed. Er zijn rustige straatjes met oude arbeiderswoningen, historische grachtenpanden en monumentale villa’s.

#6. Nieuwbouw

Naast oude woningen zijn er ook volop nieuwbouwprojecten in Alkmaar, waaronder de Zuiderkade, de Spieghelbuurt, de Polderhof en Nollen Oost.

#7. Winkels

Alkmaar is niet voor niets al eens uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland. Er zijn veel schattige, autovrije straatjes met bekende ketens én bijzondere Alkmaarse winkeltjes.

#8. Bedrijfsleven

Alkmaar heeft een levendig regionaal bedrijfsleven met ongeveer 10.000 lokale ondernemers en werd in 2019 nog verkozen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Holland.

#9. Strand

Het centrum van Alkmaar ligt op nog geen 10 kilometer afstand van het strand. Je zit binnen no time in Bergen aan Zee of Egmond aan Zee!

#10. Kaas

Kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dé kaasstad van Nederland. De traditionele kaasmarkt is van april tot september wekelijks te bezoeken.