Heb je het moeilijk als lokale ondernemer? De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat veel bedrijven hun business naar het web hebben moeten verplaatsen. Een webshop, in plaats van een fysieke winkel, online eten bestellen, webinars en Zoom-meetings met klanten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zichtbaar blijft in de massa? Wil je online meer rendement behalen als bedrijf? Volg dan deze 3 tips.

#1 Maak het persoonlijk

Hoewel zaken natuurlijk zaken blijven, is de scheiding tussen zakelijk en privé in de afgelopen jaren steeds kleiner geworden. Wil je online meer rendement behalen, dan is het goed om je bedrijf een gezicht te geven. Klanten krijgen graag een kijkje achter de schermen. Waar wordt het product gemaakt? En wie zijn de mensen achter het merk? Hiervoor kun je het best social media-kanalen als Facebook en Instagram inzetten. Dit is de perfecte plek om de ‘socializen’ met potentiële kopers.

#2 Online meer rendement behalen met marketing

Social media is een onderdeel van online marketing, maar er zijn nog veel meer kansen! Online meer rendement behalen kan bijvoorbeeld ook met advertenties. Op Google, Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn. Waar je ook aan kunt denken is websiteoptimalisatie. Je kunt achter de schermen veel doen om meer klanten binnen te halen, zonder dat bezoekers hier aan de voorkant iets van merken! Wil je als lokale ondernemer meer uit je online kanalen halen? Schakel een professional in. Deze kun je vinden met een zoekopdracht naar een lokaal bureau: ‘Online marketing Deventer’ bijvoorbeeld.

#3 Online alternatieven

Ga op zoek naar alternatieven voor je ‘offline diensten’. De overstap van een kledingwinkel naar een webshop is hier een goed voorbeeld van, of een online adviesgesprek met jullie specialisten in plaats van een face to face kennismaking. Er zijn kledingwinkels die het inmiddels zelfs mogelijk maken om online te passen. Je kunt je maten doorgeven op de website, om een 3D-model van jouw lichaam te laten animeren. Op basis daarvan krijg je persoonlijk advies over je kledingmaat!