De dag begint altijd wanneer je wakker wordt. Het verloop van de dag hangt voor een groot deel af van je nachtrust. Wist je dat goede nachtrust betekent dat je hersenen de kans krijgen om zich te reinigen, dat je je emoties van de dag goed kan verwerken en dat je onthoudt wat je overdag hebt geleerd? Daarom hoort bij goede nachtrust ook een goed matras. Er zijn ook verschillende redenen waarom je extra behoefte zou hebben aan een goed matras. Bijvoorbeeld bij last van heup door matras of andere lichamelijke klachten waardoor je hier een sterke behoefte aan hebt. Hier lees je hoe jij prettiger de dag door komt.

 

Het belang van slaap

Slapen is erg belangrijk voor elk mens. Het is daarbij noodzakelijk dat je ook goed slaapt en lang genoeg slaapt. Dit heeft invloed op het verdere verloop van de dag. Als jij namelijk niet goed slaapt of te kort slaapt kan je lichaam niet herstellen. Je hersenen krijgen niet de kans om als het ware op te laden voor de nieuwe dag. Het is ook zo dat je tijdens je slaap de dag nog aan het verwerken bent. Alle emoties die je gehad hebt worden verwerkt zodat je weer fris met een nieuwe dag kan beginnen. Als je niet goed slaapt wordt dit dus niet goed gedaan en zal je daar last van krijgen door de dag heen.

 

Slaap kan je niet inhalen

Voor als je het nog niet wist, slaap kan je niet inhalen. Voor je gevoel wel, maar dit is niet hoe het bedoeld is. Na een slechte nacht doet je lichaam zijn best om de nacht erna extra te herstellen, maar dit zal niet volledig herstel worden. Als je ervoor kiest om een middagdutje te gaan doen om je slaap in te halen is dit geen goed idee, omdat je een vast slaapritme nodig hebt.

 

Je lichaam en hersenen houden van ritme en structuur als het op slapen aankomt. Het wordt verwarrend als je in de middag gaat slapen, want je zal merken dat je dan vaker moe wordt in de middag. Een powernap schijnt wel gezond te zijn. Deze powernap zou dan wel twintig minuten moeten duren, omdat je dan licht slaapt en makkelijk weer wakker wordt. Als je een uur slaapt kom je in de REM-slaap en dan slaap je dieper.

 

Lichamelijke klachten

Als je lichamelijke klachten hebt kan het lastiger zijn om een goede slaappositie te vinden of fijn te kunnen liggen. Je kan bijvoorbeeld last van heup door matras hebben en daarom is een goed matras erg belangrijk. Dit is cruciaal voor de kwaliteit van jouw slaap. Het is dus noodzakelijk dat je een matras hebt die perfect past bij jou en de druk van je lichamelijke klachten weet te verminderen. Medipas past het slaapsysteem volledig aan op je lichaam voor een optimaal slaapcomfort.