Heb je na de lockdown gewoon zin om iets te doen, maar weet je niet wat? Check hier onze lijst vol met leuke sporten!

Aangezien de lockdown inmiddels al een poos voorbij is en Nederland langzaam maar zeker terugkeert naar de normale samenleving, wordt het weer tijd om lekker actief te gaan sporten en de coronakilo’s weg te werken! Op dit blog lees je een selectief aantal leuke sporten.

1. Padel

Padel is een combinatie tussen tennis en squash. Het is een 2 tegen 2 sport waarbij je net zoals bij tennis de bal over de muur moet slaan, maar je staat dan in een kooi. Net zoals bij tennis scoor je punten als de tegenstander tegen het net aanslaat of als de bal 2 keer stuitert. Het is dus een leuke sport waarbij je ook direct sociaal contact kan leggen met mensen. Padel is een leuke sport die gigantisch trendy is op het moment, het is de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland.

Meer informatie over Padel kun je vinden op deze website.

2. Longboarden

Longboarden is vrijwel hetzelfde als skateboarden, maar zoals de naam al zegt, sta je op een langere plank. Een traditioneel skateboard is vaak tussen de 25-35 centimeter, maar een longboard is al gauw rond de 40-60 centimeter lang, afhankelijk van wat je zelf prettig vind. Hoe korter de plank, hoe meer vrijheid je hebt wat betreft de bewegingen die je maakt. Echter is het wel zo dat een langere plank er ook direct voor zorgt dat je meer stabiliteit hebt terwijl je aan het longboarden bent. Longboarden is ook makkelijker op te pakken dan skateboarden, omdat je zoveel meer stabiliteit hebt. Het is dus een erg leuke sport om lekker door de stad of andere omgevingen te touren en ook wat lichamelijke beweging krijgt.

Als je denkt dat je niet comfortabel op een longboard kan staan, check dan deze pagina met meer informatie over longboarden.

3. Gewichtheffen

Bij gewichtheffen denk je gauw aan deadlifts, squats, bodybuilders enzovoort. Het is uiteraard wel zo dat het je makkelijker afgaat zodra je wat spiermassa hebt opgebouwd, echter is het ook mogelijk om zonder flinke spiermassa gewichtheffen op te pakken. Hetgeen wat deze sport zo leuk maakt is dat je heel snel resultaat ziet, na een aantal weten/maanden merk je een aanzienlijk verschil in je figuur. Dit voelt uiteraard goed, vooral als je coronakilo’s hebt opgebouwd tijdens de lockdown… Dus als je graag spiermassa wil opbouwen en echt in vorm wil komen, dan is gewichtheffen een leuke sport!

Op deze pagina vind je meer informatie over gewichtheffen.

4. Kickboksen

Kickboksen is een sport waarbij je niet alleen fysiek sterker van wordt, maar ook mentaal. Je moet tijdens deze sport enorm alert zijn op de bewegingen van je tegenstander. Tijdens de lockdown ben je wellicht gefrustreerd geweest omdat je alleen maar binnen moest zitten en geïrriteerd werd door je collega’s of klasgenoten. Met kickboksen is het erg gemakkelijk om jouw frustratie weg te werken. Met kickboksen train je dus jouw spieren, conditie en mentaliteit, 3 vliegen in 1 klap!

Meer informatie over kickboksen is terug te vinden op deze pagina.

5. Inlineskaten

Inlineskaten, oftewel skeeleren is een sport vergelijkbaar met skateboarden of longboarden. Het verschil is dat je schoenen aanhebt met wielen daaronder in plaats van dat je zelf schoenen draagt en op een plank staat. Inlineskaten is een goede manier om aan je gezondheid te werken. Hoe meer je het doet, hoe sterker je spieren worden, hierdoor voelt het op een gegevens moment gewoon normaal om te skaten, net zoals fietsen. Dus als je op zoek bent naar leuke sporten, dan is inlineskaten wellicht iets voor jou!

Meer informatie over inlineskaten lees je op deze pagina.