Een gezonde geest in een gezond lichaam, het is iets waar we allemaal naar streven. En een goede conditie draagt er toe bij dat we dat doel kunnen bereiken. Daarom is het belangrijk om aan onze conditie te blijven werken. Maar niet iedereen is steeds gemotiveerd, dus wij helpen je graag een beetje met dit artikel: verbeter jouw conditie met deze tips!

Helaas is er geen wondermiddel dat voor iedereen werkt. Maar met deze tips ben je alvast een eind op de goed weg:

  • Maak tijd voor beweging: de meeste mensen hebben een drukke agenda. Maar dat hoeft geen reden te zijn om niet te sporten. Blokkeer momenten in je agenda die je enkel gebruikt om te bewegen.
  • Sport verstandig: ga niet meteen voor de grootste uitdaging wanneer je amper gesport hebt. Stel een realistisch doel en bouw langzaam op.
  • Rust voldoende! Je lichaam heeft tijd nodig om te recupereren tussen de work-outs door. Tijdens die rustperiodes herstellen de spieren en gewrichten zich en verbetert je conditie. Inderdaad: wil je jouw conditie verbeteren, dan is rust een heel belangrijke factor!

De beste training

Conditie opbouwen doe je het best door een training te kiezen waarbij je kracht en uithouding combineert. Lopen is daarbij een uitstekende keuze. Je kan kiezen voor korte, intensieve trainingen of langere duurlopen. Maar je kan bij een interval training de beide ook combineren.

Er zijn echter ook risico’s verbonden aan lopen. Het is belastend voor je gewrichten, zeker voor wie buiten op asfalt loopt. Dat kan je vermijden door te lopen op een zachte ondergrond, zoals bosgrond. Toch is een bosloop niet altijd mogelijk. Denk maar aan de donkere winteravonden of aan de modderige paden na een regenbui.

Wil je toch je conditie verbeteren, ook in de winter en bij slecht weer? Kies dan door een loopband in huis. Zo is de infrastructuur steeds beschikbaar op de momenten dat jij tijd hebt om te sporten en hoef je de deur niet uit. Daarbij heeft een goede loopband voldoende demping waardoor de spieren en gewrichten een stuk minder worden belast.

Gebruik je een loopband en volg je onze andere tips, dan zal je jouw conditie aanzienlijk verbeteren. Zo wordt die gezonde geest en dat gezond lichaam ook voor jou een realiteit.