Een ISO 9001 en een ISO 27001 certificering voor je bedrijf heeft niet alleen invloed op de gebieden kwaliteit en informatiebeveiliging. Heeft jouw bedrijf één van deze certificaten in bezit dan toon je hiermee aan dat je een bepaalde graad van kwaliteit kunt garanderen. Merk een klant op dat je een ISO 9001 of een ISO 27001 hebt dan betekent dat mogelijk meer veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid biedt dan concurrerende bedrijven. Interesse in een Iso 9001 training?

 

Voordelen van een ISO norm

Tijdens het implementeren van een ISO norm ga je aan de slag met elementen van interne bedrijfsvoering. Je brengt zodoende leveranciers, kwaliteitscriteria, risico’s en bedrijfsprocessen in kaart. Je krijgt grip op al deze onderdelen binnen je bedrijf. Er krijgt beter inzicht in de kansen en mogelijkheden van je bedrijf tijdens de doorlichting van het managementsysteem en daardoor kun je hele simpele maar effectieve veranderingen doorvoeren. Een voordeel van de ISO 9001 en ISO 27001 is dat je risico’s in kaart brengt. Door de risico’s in kaart brengen en efficiënt te behandelen ga je bewust om met de gevaren van je bedrijf en had je deze wellicht zonder de normen gemist. Je waarborgt hiermee het imago en de continuïteit van je bedrijf.

 

Waar ligt de focus bij de ISO 9001 certificering?

Bij de ISO 9001 certificering ligt de focus op klantentevredenheid. Implementeer je deze ISO norm op de juiste manier dan verbeter je de kwaliteit en de continuïteit van je producten en je diensten. Dat betekent dat de klantentevredenheid zal gaan stijgen en daardoor behoud je meer van je klanten en daardoor verbeter je ook het imago van je bedrijf. Een ISO 27001 focust zich niet op klantentevredenheid maar op informatiebeveiliging.

 

Waar ligt de focus bij de ISO 27001 certificering?

Bedrijven en organisaties onderschatten hoe essentieel informatie tegenwoordig is. En hoe het van belang is om data veilig op te slaan, bewerken en te verdelen. Door het implementeren van een ISO 27001 norm kan je hierin verschil maken ten opzichte van je concurrenten. Wat deze norm doet is namelijk maatregelen nemen om informatie en data te beschermen. Dat is dus een verschil met een ISO 9001 norm waar de focus ligt op klantentevredenheid en kwaliteit.

 

Met een ISO 9001 certificering zal je klantenbestand gaan groeien

Heeft je bedrijf een ISO 9001 certificering dan brengt dat de mogelijkheid met zich mee dat het klantenbestand zal gaan groeien. Sommige bedrijven eisen van hun leveranciers dat ze beschikken over de ISO 9001 certificering. Het certificeren van je bedrijf met deze norm kan er dus voor zorgen dat je een toename gaat zien in klanten.