Netwerken is een belangrijk onderdeel van werken. Met behulp van netwerken leer je andere professionals kennen binnen jouw werkgebied en deze connecties kunnen later altijd van pas komen. Stel je voor je bent een advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingen, dan kan het altijd waardevol zijn om andere advocaten in jouw netwerk te hebben met andere specialisme. Hetzelfde geldt voor professionals binnen HR. Een HR netwerk biedt verschillende voordelen voor jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het sparren, het ondersteunen of het ontwikkelen van jouw eigen skills. Wij leggen deze, en andere voordelen, met jou uit in dit artikel.

Hulp in tijden van nood
De HR afdeling van een bedrijf is vaak vrij compact. Het kan altijd voorkomen dat het bedrijf te maken krijgt met een grote interne crisis. Jij, van HR, krijgt de mede verantwoordelijkheid om deze crisis te begeleiden en op te lossen. Tijdens zulke periodes kan je veel druk en stress ervaren. Dankzij het HR netwerk kan je altijd hulp betrekken in een noodsituaties. Wellicht is een goede brainstormsessie met een andere HR professional buiten jouw bedrijf exact wat jij nodig hebt om de crisis weer onder controle te krijgen.

 

Het opbouwen van professionele connecties en relaties
Het is waardevol om meerdere HR specialisten te kennen. Niet alleen kunnen jullie elkaar helpen om up to date te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de industrie, ook kunnen jullie voor elkaar klaar staan. Is een specialist binnen jouw netwerk op zoek naar een nieuwe baan? Wellicht kan jij hem voorstellen aan jouw bedrijf. Niet alleen zal jouw baas het enorm waarderen dat je professionele medewerkers aan het werven bent voor het bedrijf, maar ook zal je binnen jouw netwerk een goed imago groeien.

Een uitlaatklep voor ideeën
Het doel van een HR afdeling in een bedrijf, is dat jij een vertrouwenspersoon bent voor de medewerkers van de andere afdelingen. Wanneer een medewerker te maken heeft met pesten op de werkvloer, wanneer een medewerker te maken heeft met een zware echtscheiding, of wanneer er andere scenario’s privé of op werk spelen die invloed hebben op de prestatie, staat HR klaar om steun te bieden. Het kan soms een hoop druk zijn om al deze zorgen te horen. Het maakt het niet makkelijker dat jij deze zaken niet zomaar met een ander persoon kan bespreken. Met behulp van een HR netwerk heb jij een uitlaatklep om jouw emoties te delen met de rest. Doordat jullie allemaal in dezelfde tak werken, is er veel begrip voor elkaar.