Heb jij al eens gehoord van een arbeidsmediator? Het inzetten van een arbeidsmediator is een uitstekende manier om conflicten op de werkvloer te voorkomen of op te lossen. Binnen een bedrijf werken veel mensen met elkaar samen. Dit kan soms voor spanning of conflicten zorgen. Ondanks dat we er vaak vanuit gaan dat de betrokkenen deze conflicten zelfstandig kunnen oplossen, is dit niet altijd het geval. Soms gaan de conflicten dieper dan op het eerste oog blijkt. Door arbeidsmediators in te zetten wordt er een veilige plek gecreëerd waar het probleem onderling en met behulp van begeleiding wordt opgelost.

Het werk van een arbeidsmediator
Een belangrijk element in het oplossen van een conflict, is communicatie. Ondanks dat we allemaal in staat zijn om onze gevoelens tot op een zekere hoogte uit te spreken, kan het soms lastig zijn om dit op de werkvloer te doen. Wellicht is een partij dominanter in zijn communicatie, waardoor de andere dichtklapt. De arbeidsmediator zorgt ervoor dat er een veilige ruimte wordt gecreëerd waar beide partijen aanwezig zijn. Het doel is om in gesprek te gaan. Om te zorgen dat het gesprek respectvol en doeltreffend blijft, begeleid de arbeidsmediator het. Zo wordt er samengewerkt naar een oplossing waar beide partijen tevreden mee zijn.

De uitgangspunten van het gesprek
De arbeidsmediator zorgt ervoor dat het gesprek respectvol verloopt. Doordat de mediator een zo’n veilig mogelijke omgeving creëert, kan er open en transparant naar elkaar worden gecommuniceerd. Een groot voordeel van de arbeidsmediator is dat alle betrokkenen er vrijwillig zitten en dus allemaal oprecht bereid zijn om op zoek te gaan naar oplossingen. Aan het einde van een gesprek, of na meerdere gesprekken indien nodig, worden de afspraken op papier gezet. Alle partijen ondertekenen dit formulier, waarmee ze aangeven dat ze akkoord gaan met de afspraken en oplossingen.

Het belang van een arbeidsmediator
Er is een groot belang bij het hebben van een arbeidsmediator op de werkvloer. Vaak durven medewerkers geen uitspraken te doen over een conflict omdat ze bang zijn dat het hun kans op promotie of baangarantie verlaagd. Dit zou echter niet zo mogen zijn. Wanneer een bedrijf een arbeidsmediator heeft waar de werknemers op terug kunnen vallen, worden conflicten vroegtijdig opgelost. Het geeft alleen maar voordelen aan het bedrijf. Deze manier van conflictoplossing zorgt namelijk voor een betere werksfeer, stimuleert het effectief samenwerken en het zet jouw bedrijf beter op de kaart.