Animaties zijn helemaal van nu. Zeker nu we meer online leven dan ooit, tel je als bedrijf niet meer mee zonder animatie! Van een kleine beweging in je logo tot een volledig geanimeerde huisstijl, alles is mogelijk. Kies je voor een simpele 2D animatie, waarbij ‘less is more’ het uitgangspunt is? Of duik je de diepte in met 3D? In dit artikel leggen we het verschil uit tussen 2D en 3D animaties.
2D animaties
2D staat voor tweedimensionaal. Het is een tekenstijl die al meer dan 100 jaar bestaat. Een 2D animatie is plat, net zoals een tekening op papier. Vroeger werden ze met de hand getekend, tegenwoordig gebruiken de meeste vormgevers hiervoor een Mac en tekensoftware. Om het beeld te animeren wordt het personage of de situatie steeds iets anders geschetst. Als je deze beelden aan elkaar plakt ontstaat er beweging: een animatie.
3D animaties
Met 3D animaties duik je, zoals gezegd, de diepte in. 3D staat voor driedimensionaal. De derde dimensie is de hoogte (of diepte). Het is geen platte tekening, maar een staand beeld. 3D wordt dan ook altijd op de computer gemaakt, met software als Adobe Creative bijvoorbeeld of Blender. De animaties kunnen ook special effects hebben zoals beweging, springen of draaien.
Het verschil tussen 2D en 3D animaties
Het verschil tussen 2D en 3D animaties zit hem dus in de diepte. Je kunt dit het best vergelijken met een bouwtekening van een architect. Je kunt je nieuwe woning op papier (in 2D) laten uittekenen, maar een modelwoning op schaal (in 3D) kan ook. Zo komt je ontwerp nét iets meer tot leven. Dit werkt ook zo bij animaties. Wil je opvallen en je werk tot leven brengen? Dan kies je voor 3D. Is het ontwerp ondergeschikt? Dan is 2D prima.
Animatie laten maken
Wil je een animatie laten maken Kies dan voor een ontwerper die je inspireert. Eén die jouw fantasie tot leven brengt. Jij bent tenslotte het uithangbord van je bedrijf en weet als geen ander hoe je de doelgroep moet prikkelen.
Comments are closed for this post.