De kosten van een zakelijke printer kunnen, afhankelijk van de features die je nodig hebt, een paar duizend euro bedragen. Vermenigvuldig dat met het aantal printers dat je onderneming nodig heeft, en de kosten kunnen al snel oplopen. Voor sommige bedrijven is het kopen van een printer een prima oplossing. Er zijn echter ook tal van situaties waarin zakelijk huren voordeliger uitpakt. Lees hier alles over de belangrijkste voordelen van zakelijk huren!

#1. De nieuwste apparatuur

Als je een zakelijke printer huurt heb je keuze uit de nieuwste en meest geavanceerde printers op de markt. Ook professionele A3 printers en multifunctionele printers die anders wellicht te duur zouden zijn om in één keer te kopen, behoren ineens tot de mogelijkheden. Daarbij is het, afhankelijk van je contractvoorwaarden, vaak mogelijk om je printer na verloop van tijd om te ruilen voor een nieuwer exemplaar of een printer met een hogere output. Op die manier voorkom je dat je wordt gedwongen om met verouderde apparatuur te blijven werken en kun je de concurrentie voor blijven. 

#2. Behoud van liquiditeit

Als je kiest voor zakelijk huren, hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te tellen. Hierdoor kun je als bedrijf je liquiditeit behouden. Dat biedt niet alleen zekerheid (wat vooral voor startups en kleinere bedrijven erg prettig is), het creëert tevens meer ruimte voor financiële investeringen op andere vlakken, zoals marketing en promotie. 

#3. Geen onverwachte kosten

Bij zakelijk huren betaal je een vast bedrag per maand voor je printer. In dat bedrag zit niet alleen de huurprijs van de printer zelf verwerkt, maar vaak ook de kosten voor levering, installatie en onderhoud. Soms kun je zelfs de verbruiksmaterialen (inkt, toner) in de maandelijkse premie opnemen. Op die manier weet je altijd precies waar je aan toe bent wat betreft de kosten voor je printer. En dat is voor veel bedrijven de doorslaggevende factor om voor zakelijk huren te kiezen.

#4. Uitstekende service

In de meeste gevallen sluit je meteen een onderhoudscontract af voor je zakelijke printer. Dit betekent dat je altijd een specialist achter de hand hebt in het geval dat je met een storing wordt geconfronteerd. Je hoeft vaak alleen maar even te bellen en er wordt direct een monteur gestuurd! Zo weet je zeker dat eventuele problemen snel worden verholpen en je binnen no time weer operationeel bent.