Bent u op zoek naar de geheimen om uw online sales te verbeteren? Steeds meer sales vinden online plaats. Als u hier niet op inspringt laat u zeker waardevolle transacties liggen. Lees snel verder voor onze tips!

1: Leer uw doelgroep kennen

Belangrijk is om te weten met wie u te maken heeft. Oftewel: wie is de doelgroep? Uw doelgroep bestaat uit mensen die interesse kunnen hebben in uw product. Wat zijn hun interesses? Waar hebben ze behoefte aan? Hoe denken ze? Op welke manier kan uw product hun problemen oplossen?

Als u moeite heeft om deze abstracte groep mensen concreet te maken, kunt u werken met een persona. Met een persona geeft u uw doelgroep een gezicht. U omschrijft één persoon tot in detail, die representatief is voor (een deel van) uw doelgroep. Het voordeel is dat u hierdoor op een meer menselijk niveau met uw doelgroep kunt communiceren.

2: Maak uw website responsief

Is uw website al volledig responsief? Responsieve websites zijn sites die in het ontwerp rekening houden met het schermformaat van het apparaat waarop ze bezocht worden. Dus voor zowel desktop, tablet, als mobiel, moeten sites volledig geoptimaliseerd zijn.

Consumenten doen steeds meer aankopen via de smartphone. Als uw website of webshop niet optimaal werkt, zullen potentiële klanten al snel afhaken. Zorg er dus voor dat klanten snel en makkelijk hun weg weten te vinden op uw website en de online sales zullen zeker verbeteren!

3: Durf iets gratis weg te geven

Geeft u uw klanten wel eens iets cadeau? Wanneer uw klanten gratis iets van u krijgen, voelen ze zich sneller geneigd om iets voor u terug te doen. En dit kan natuurlijk ook een productafname betekenen. Dit is de zogenaamde ‘wet van wederkerigheid’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een e-book met nuttige informatie, dat u in ruil voor een e-mailadres weggeeft. Zo groeit uw mailinglist met potentiële klanten.

4: Gebruik de juiste tools voor het verbeteren van online sales

Tot slot helpen de juiste tools, zoals een product configurator, het verkoopproces te optimaliseren. Zeker als u complexe producten verkoopt, waarbij uw klant veel keuzemogelijkheden heeft, dient u dit zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk aan de klant aan te bieden. De klant hoeft slechts een paar korte vragen en opties invullen. Vrijwel meteen krijgen klanten snel te zien welke mogelijkheden u aanbiedt. Vanwege dit duidelijke en helder overzicht zijn klanten sneller geneigd om tot een aankoop over te gaan.