Ben je ondernemer? Dan ontkom je er niet aan: een groeiende onderneming vraagt om goede en flexibele bedrijfssoftware. Maar hoe vind je de beste voor jóuw bedrijf? En waar moet je op letten bij het uitzoeken van de nieuwe software? Wij helpen je op weg!

Bedenk vooraf wat je écht nodig hebt

Wat heeft jouw bedrijf nou écht nodig? Als je op zoek gaat naar nieuwe bedrijfssoftware, is het natuurlijk verleidelijk om met een lange checklist aan eisen aan te komen zetten. Je zoekt immers toch al nieuwe software, dan kun je het maar beter in één keer goed doen, toch!?

Toch is dit waar veel ondernemers de fout in gaan. Bij nieuwe bedrijfssoftware is méér zeker niet altijd beter. Liever een eenvoudiger systeem, dat gebruiksvriendelijk en toegankelijk is, zonder te veel onnodige ruis. Het alternatief, een ingewikkeld, uitgebreid systeem, waar niemand van het personeel mee om kan gaan, levert je zeker niet meer op.

Ga je voor software op maat?

Persoonlijke en op maat gemaakte software is afgestemd op de werkzaamheden en taken van jouw medewerkers. Dit is uiteraard een groot voordeel ten opzichte van gestandaardiseerde software. Op maat gemaakte software is echter wel arbeidsintensiever om te ontwikkelen. Hierdoor kan het langer duren voordat je de software in gebruik kunt nemen en zullen de kosten ook hoger uit kunnen pakken. Je zult de afweging moeten maken.

Zorg voor ruimte voor groei

Natuurlijk hoop je dat jouw onderneming nog vele jaren door zal blijven groeien. Dan is het wel zo prettig als je software kiest die ook met jou mee groeit. Kun je er bijvoorbeeld nieuwe features of gebruikers aan toevoegen? Kun je andere software integreren? Een voorbeeld van flexibele en veelzijdige software is een ERP systeem. Dit staat voor Enterprise Resource Planning en is erop gericht om bedrijfsprocessen met elkaar te integreren en te automatiseren.

Kortom

De beste bedrijfssoftware voor jouw onderneming is software die aansluit op jouw bedrijf. Nu én in de toekomst. Dus bedenk goed wat je nodig hebt en overweeg eens op maat gemaakte software. Zorg er ook voor dat de software met je mee kan groeien. Zo ben je klaar om de productiviteit van je onderneming te verhogen!