Hoewel individuele coaching heel effectief kan zijn voor persoonlijke ontwikkeling, is er ook veel te zeggen over de effecten van teamcoaching. Wanneer je onderneming over getalenteerde, vaardige mensen beschikt, kan het helpen om een stap terug te doen en hen niet alleen als individuen te bekijken, maar ook als team. Hieronder beschrijven we vier belangrijke effecten van teamcoaching.

 

#1. Het kan helpen het traditionele paradigma van leiderschap te doorbreken

Leiderschap wordt nog steeds geassocieerd met macht, controle en hoge functies. Maar op de werkvloer kan een vooruitstrevende benadering van leiderschap dit traditionele paradigma transformeren in een meer toegankelijke rol die gekenmerkt wordt door enthousiasme en positieve energie. De ideale teamleider adviseert, begeleidt en stuurt iedereen op de werkvloer aan. Hij of zij inspireert teamleden om buiten vaste kaders te denken en moedigt innovatie en creativiteit aan. Zo’n teamleider neemt de rol van coach of mentor aan, in plaats van de baas te spelen. En die instelling kan een verrassend positieve impact hebben op het hele team.

 

#2. Het creëert een collectief bewustzijn

Het begin van een project gaat vaak gepaard met veel enthousiasme, gedrevenheid en activiteit. Maar zodra het team het momentum verliest, vertraagt de voortgang en is er van dat initiële enthousiasme vaak weinig meer te merken. Met teamcoaching kunnen de oorzaken van dergelijke problemen aan het licht worden gebracht. Het team leert niet alleen beter om te gaan met reeds bestaande problemen, maar ontwikkelt ook de vaardigheden om beter om te gaan met kwesties die vroeg of laat de kop opsteken. Niet als individuen, maar samen.

 

#3. Teamleden leren elkaar aan te vullen…

Een van de belangrijkste doelstellingen van teamcoaching is dat teamleden begrip en waardering ontwikkelen voor elkaars unieke sterke vaardigheden en eigenschappen. Dit is vrijwel onmogelijk wanneer er uitsluitend een-op-een coaching plaatsvindt. Teamcoaching zorgt ervoor dat teamleden teamspelers worden. De teamleden leren en evolueren samen, waardoor ze op een heel nieuwe manier gaan denken. Teams die de waarde van elk teamlid inzien werken niet alleen efficiënter, maar kunnen elkaar ook helpen om elkaars sterke punten te benutten. Dit leidt tot synergistische resultaten en een gedeelde drive om elk project tot een groot succes te maken.

 

#4. …en uit te dagen

Teamcoaching kan helpen om een aangename werkomgeving te creëren waar ideeën kunnen opbloeien en waar open communicatie en vertrouwen vanzelfsprekend zijn. Maar ook een plek waar iedereen zich veilig genoeg voelt om suggesties te doen en – indien zij daar de behoefte toe voelen – elkaars aannames in twijfel te trekken. Waar teamgenoten elkaar optimaal aanvullen en elkaar stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, ten behoeve van het collectieve doel.