Wat is een koof precies? Dit is wanneer bij een willekeurige zijkant van een plafond een open rand wordt bevestigd door een stukadoor. Dit kan allemaal aangebracht worden tijdens de afwerking van een plafond. Bij zowel oude, als volledig nieuwe woningen kan voor een koof gekozen worden. Een koof kan in elke kamer geïnstalleerd worden en zelfs bij de garage kan er gekozen worden voor een passende koof in het plafond.

De koof in het plafond
Bij een koof is plaatsing van LED spotjes mogelijk in de koof zelf. Dit zorgt voor veel licht bij het plafond. Deze spotjes kunnen per plafond op maat gemaakt worden en zijn in allerlei vormen en maten te verkrijgen. Het materiaal waarvan de spotjes gemaakt kunnen worden kan ook verschillen per spotje. Naast dit zijn de spotjes in verschillende kleuren te krijgen. Zo voegt het licht echt iets unieks toe aan ieder plafond. Een koof met spotjes is bovendien gemakkelijk te plaatsen in allerlei soorten plafonds. De kosten van de koof worden vooral bepaalt door het materiaal en bijkomstigheden zoals elektronica en spotjes.

Spotjes in de koof
De spotjes worden geplaatst wanneer het plafond wordt afgewerkt door een installatietechnicus. Montage van de spotjes vind dan ook in de koof zelf plaats. Er zijn zowel stevige, dunne, kleine of juiste grote koven beschikbaar zodat ieder plafond voorzien kan worden van een koof die past qua uiterlijk en stijl. De verschillende vormen leveren veel mogelijkheid op om te variëren en precies het juiste ontwerp kan zo gekozen worden. Een adviseur kan advies geven over welke koof precies past bij welk plafond en met welke reden. Er is ook gelijktijdig advies beschikbaar over de verschillende lichtplannen en persoonlijke lichtplannen kunnen gemaakt worden. De adviseur kan rekening houden met de verschillende wensen van de klant en duidelijkheid geven over de koven. Deze zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar voor ieder soort woning. Bovendien kan hij informatie geven over de gemiddelde kosten.

LED-strips geplaatst in de spotjes
Als je kiest voor een koof met spotjes dan worden er vaak RGB led strips geïnstalleerd in de koof, nadat deze is geplaatst in het plafond. Door de LED-strips wordt het mogelijk om allerlei soorten kleuren te kiezen. Hier valt zelf de kleur wit onder als optie. De RGB led strip wordt bediend met een controller, dit is een soort afstandsbediening. De gebruiker kan met de controller verschillende programma’s kiezen of zelf samenstellen. Hierdoor kunnen alle beschikbare kleuren van de RGB led strip afgewisseld kunnen worden. Met de afstandsbediening kan de gebruiker de LED-strips volledig uitzetten of enkel dimmen. Er zijn verschillende licht-programma’s beschikbaar zodat iedere avond weer voor een ander soort licht gekozen kan worden.