Na een lange, stressvolle dag is er niets fijner dan een bezoek aan een spa. Maar dat kan natuurlijk niet elke dag. Dus waarom verander je je badkamer niet in een relaxkamer? Het creëren van een comfortabele ruimte in je eigen huis waar je helemaal tot rust kunt komen is de perfecte manier om je lichaam en geest weer op te laden. In dit artikel beschrijven we zeven tips waarmee je elke badkamer kunt omtoveren tot een ultieme relaxkamer!

#1. Kies door de natuur geïnspireerde kleuren

Door de natuur geïnspireerde kleuren, zoals bruin, groen en grijs, geven je badkamer een natuurlijke, kalmerende uitstraling. Heb je een erg kleine badkamer, kies dan voor lichtere kleurvarianten zoals lichtgroen, lichtgrijs of beige. Je hoeft overigens niet per se je hele badkamer opnieuw te betegelen; je kunt die natuurlijke kleuren ook de ruimte in halen door bijvoorbeeld een nieuw douchegordijn, een badkamermat of wat nieuwe handdoeken aan te schaffen.

#2. Installeer dimbare badkamerverlichting

De juiste verlichting kan een groot verschil maken voor de sfeer in je badkamer. Heb je allesbehalve sfeervolle badkamerverlichting? Kijk dan eens voor peertjes met een warme, zachte gloed. Je kunt ook een dimmer installeren. Op die manier kun je je verlichting verzachten als je ’s avonds voor het slapengaan even wilt wegdromen in bad. 

#3. Geef je toiletspullen een plekje

Een tekort aan opbergruimte is een veelvoorkomend probleem, met name in kleinere badkamers. Tijd om alle cosmetica die over datum is of die je niet meer gebruikt weg te gooien. Berg de toiletspulletjes die overblijven netjes op in je badkamermeubel. Heb je alsnog te weinig ruimte? Schaf een paar mooie glazen potten aan om alle losse dingetjes (watjes, wattenstaafjes, zeepjes, haarelastiekjes, enz.) in te doen. Een opgeruimde badkamer geeft rust!

#4. Overweeg een bad (als je die nog niet hebt)

Een kleine badkamer betekent niet dat je niet kunt genieten van een ontspannend bad. Breng eens een bezoek aan de badkamer showroom en je zult zien dat er volop compacte baden zijn die prima in jouw badkamer passen. Misschien is een traditionele Japanse tobbe wel iets voor jou. Deze zijn veel smaller dan ‘gewone’ baden maar wel diep genoeg om tot aan je nek in het water te kunnen zitten.

#5. Investeer in een goede douchekop

Mocht een bad om wat voor reden dan ook geen optie voor jou zijn, investeer dan in een nieuwe douchekop. Wat dacht je van een massage douchekop met verschillende standen? Die neemt geen vierkante meters in beslag én je zult er elke dag gebruik van maken!

#6. Zorg voor warme handdoeken

Na een ontspannende douche of een lekker bad is er niets fijner dan zachte, warme handdoeken om je lijf heen slaan. Een handdoekradiator is ideaal; dit neemt geen ruimte in beslag en is tevens te gebruiken om natte handdoeken te laten drogen. Maar je kunt ook overwegen om een handdoekverwarmer aan te schaffen, zoals de exemplaren die in schoonheidssalons gebruikt worden. Helemaal mooi is als je die handdoekverwarmer kunt inbouwen in je badkamermeubel. 

#7. Verspreid je favoriete geuren

Je relaxkamer is niet compleet zonder aromatherapie. Geuren kunnen namelijk een grote impact hebben op je energie en je stemming. Zo is pepermunt de beste geur om goed wakker te worden tijdens je ochtenddouche. Lavendel en jasmijn zijn juist weer aanraders voor het slapengaan. Behalve met zeep, doucheolie en lotion kun je je favoriete geuren ook verspreiden door het gebruiken van geurkaarsen of geurstokjes.