U heeft het vast wel eens meegemaakt: u zag er al een tijdje tegenop, maar vandaag heeft u besloten te gaan schilderen. Gelukkig heeft u nog verf over van de vorige klus en u bent bijna klaar om te beginnen. U maakt het blik open, maar de verf is helemaal uitgedroogd. Vervelend! Gelukkig is dit te voorkomen door uw verfblik voortaan op de juiste manier open te maken. Dat scheelt weer nieuwe verf kopen en bespaart dus geld!

Verfblikopener

Misschien wel de eenvoudigste en snelste manier om een verfblik te openen: met een speciale verfblikopener. Het is een handig klein hulpstukje waarmee u de deksel van uw verfblik afwipt. U koopt hem voor een paar euro bij de bouwmarkt. Maar wat doet u als u nú wilt gaan schilderen en u bent vergeten een verfblikopener te halen? Dan hoeft u niet meteen naar de bouwmarkt te rijden, want gelukkig zijn er ook andere manieren om verfblikken te openen.

Schroevendraaier

U heeft ze vast wel eens gezien: klussers die een schroevendraaier gebruiken om een verfblik even snel open te wippen. Vaak gaat het hierbij mis. Een schroevendraaier maakt namelijk al snel een deuk in de deksel van uw verfblik, waardoor het blik niet meer goed is af te sluiten. Hierdoor zal de verf uitdrogen. Het beste is om helemaal geen schroevendraaier te gebruiken, maar als u niks anders bij de hand heeft, is er wel een manier om de deksel ermee open te maken. Wip de deksel heel voorzichtig steeds een paar millimeter omhoog en ga zo rondom langs de gehele deksel.

1 euro muntstuk

Een andere manier om de deksel open met iets wat u vast wel ergens in huis heeft liggen. Gebruik een 1 euro muntstuk om het deksel open te wippen. Deze past precies tussen de rand van het blik en de deksel. Zet voorzichtig een beetje druk op het muntstuk en ga geleidelijk te werk. Binnen mum van tijd is uw blik open en kunt u aan de slag.