Als ondernemer heeft u vaak met allerlei verschillende soorten papierwerk te maken: facturen, offertes, tekeningen of andere documenten. Print u nog steeds met een eenvoudige thuisprinter? Dan wordt het de hoogste tijd voor een upgrade! Een zakelijke printer biedt namelijk vele voordelen. Dit zijn de redenen om over te stappen naar een zakelijke printer!

Grotere papierlade

Als u uitgebreide, zakelijke rapporten of meerdere facturen achter elkaar wilt printen, dan is het vervelend als u steeds extra papier aan de printer moet toevoegen. Met een zakelijke printer heeft u een veel grotere papierlade. Hier passen soms wel meer dan 250 papiervellen tegelijkertijd in. Zo kunt u lekker door blijven printen, zonder steeds onderbroken te worden. Dat scheelt u weer tijd!

Inkjetprinter

Een inkjetprinter is een printer die de meeste mensen thuis hebben staan. Deze printers zijn relatief goedkoop, energiezuinig en milieuvriendelijk. Daardoor voldoen ze meestal aan de wensen van de consumenten. Vroeger waren deze printers nog wat sloom. Tegenwoordig zijn deze inkjetprinters gelukkig een stuk sneller geworden. Inmiddels halen ze een snelheid van 75 pagina’s per minuut. Deze printers leveren kwalitatief hoogwaardig kleurenprints, maar zijn wat duurder wanneer u veel zult gaan printen.

Laserprinter

De laserprinter print met behulp van een toner (een speciale soort poeder). Door de lasertechniek ligt de snelheid van deze printers vaak hoger dan die van inkjetprinters. Een goede laserprinter kan tot wel 100 pagina’s per minuut printen! Bovendien kan een laserprinter nauwkeuriger printen. Zo krijgt u een professioneler resultaat. Dit kan zeker van pas komen wanneer u veel presentatiemateriaal wilt printen voor klanten, zoals brochures of ontwerpen.

Multifunctionele printer

Wilt u naast printen ook kunnen scannen, faxen en kopiëren? Dan kunt u kijken naar een multifunctionele printer (vaak afgekort tot MFP). Dit wordt ook wel een alles-in-één printer genoemd. Vaak kunnen deze printers ook dubbelzijdig afdrukken en zijn ze geschikt voor intensief gebruik op uw (thuis)kantoor.

Kortom

Zoals u ziet heeft de overstap naar een zakelijke printer heel wat voordelen! Het bespaart tijd, is vanwege de meerdere functies erg handig en zorgt voor een mooi printresultaat. Zo kunt u zich richten op dat waar u goed in bent: ondernemen!