Zaandam is de hoofdstad van de gemeente Zaanstad. De gunstige ligging vlak boven Amsterdam maakt dit tot een populaire stad voor huizenkopers. Denk jij er ook over om hier een huis te kopen? Maak dan kennis met de vier mooiste wijken van Zaandam en schakel vandaag nog een hypotheekadviseur Zaandam in!

#1. Oostzijderpark

Het Oostzijderpark is een nette nieuwbouwwijk die zonder twijfel tot de vier mooiste wijken van Zaandam behoort. De centraal gelegen Parklaan loopt letterlijk en figuurlijk als een groene loper door de wijk. Ook heb je het Valdeursloot park en het Burgemeester in ’t Veldpark naast de deur en zijn er meerdere speeltuinen en sociale voorzieningen te vinden. De buurt is uitstekend bereikbaar (ook met het openbaar vervoer) en is tegelijkertijd nauw verbonden met water en natuur.

#2. Rosmolenbuurt

De Rosmolenbuurt werd in het begin van de vorige eeuw gebouwd en behoort tot een van de eerste grote initiatieven voor de uitbreiding van het oostelijke deel van Zaandam. Hoewel er druk wordt gewerkt aan allerlei renovatie- en nieuwbouwprojecten, wordt deze wijk nog altijd gedomineerd door rustige, karakteristieke straatjes en typisch Zaanse huisjes.

#3. Kogerveld

Kogerveld is een ruim opgezette wijk die in de jaren 60 werd opgebouwd, met leuke eengezinswoningen en grasveldjes. Hoewel het grootste gedeelte van deze buurt uit huurwoningen bestaat, zijn er ook prima koophuizen te vinden. Qua bereikbaarheid heb je hier niets te klagen, want de wijk gelegen tussen de spoorweg Zaandam – Enkhuizen en de Coentunnelweg en het station Zaandam Kogerveld ligt op loopafstand.

#4. Schildersbuurt

De Schildersbuurt is een sfeervolle wijk met veel water en groen. Typische jaren 30 woningen worden hier afgewisseld met nieuwbouw, dus qua koophuizen is er voor ieder wat wil te vinden. Het bruisende centrum van Zaandam ligt op slechts 10 minuutjes fietsen, dus je hebt ook nog eens winkels, horeca en gezellige terrasjes in de buurt. Wat wil je nog meer?