Heb je behoefte aan een compleet nieuw interieur? Dan hoef je echt niet alles nieuw te kopen. Vaak kun je de ruimtes in huis zelfs met een paar minimale veranderingen een volledig andere uitstraling geven. Laat je inspireren door onze suggesties!

 

#1. Verander het licht

De juiste verlichting kan een enorme impact hebben op je interieur. Vervang de peertjes in je lampen eens door exemplaren in een andere kleur en kijk wat voor effect dat heeft. Vul je functionele verlichting aan met iets bijzonders of onconventioneels, zoals een lichtsnoer, mini LED-lampjes of een antieke kroonluchter. Behalve het aanpassen de verlichting zelf kun je ook experimenteren met spiegels; die weerkaatsen het licht en kunnen, wanneer ze strategisch geplaatst zijn, helpen om kleine ruimtes groter te laten ogen. Heb je een gebrek aan daglicht in huis, kijk dan eens naar de mogelijkheden van andere raambekleding.

 

#2. Creëer warmte met vloerkleden

Hardhouten vloeren zijn schitterend, duurzaam en eenvoudig in onderhoud. Maar ze kunnen, net als tegelvloeren, behoorlijk kil aanvoelen. Investeer daarom in een aantal vloerkleden om het geheel zachter te laten ogen. Je kunt volop variëren met verschillende materialen en texturen. Door warmere kleuren in de wintermaanden te gebruiken en lichtere in de zomermaanden, kun je je interieur eenvoudig aanpassen aan de seizoenen. Voor huishoudens met kinderen en huisdieren zijn katoenen vloerkleden ideaal, omdat je deze makkelijk kunt wassen. Ook schapenvachtjes en koeienhuiden kunnen je interieur een warme, luxe look en feel geven.

 

#3. Wees niet bang om te mixen

Je hoeft echt niet alles in dezelfde stijl te kopen om een mooi interieur te creëren. Elke interieurontwerper zal je vertellen dat de mooiste interieurs een weerspiegeling zijn van de smaak en persoonlijkheden van de mensen die er wonen. Er is niets mis met een industriële vloerlamp naast een moderne bank, of een antiek schilderij boven een landelijke tafel. Patronen en texturen, oud en nieuw, goedkoop en duur, je kunt het allemaal met elkaar mixen. Ga op je gevoel af en richt je woning in op een manier waar jij gelukkig van wordt.

 

#4. Haal meer groen in huis

Velen zullen het erover eens zijn dat je nooit te veel planten in huis kunt hebben! Planten voegen kleur, leven en warmte aan je interieur toe en helpen om de lucht in huis te zuiveren. Bovendien hoeven ze echt niet veel te kosten. Vraag eens aan vrienden, familieleden of buren of ze toevallig wat stekjes voor je hebben of ga gewoon eens een middagje naar het tuincentrum.

 

#5. Schakel een professional in

Kom je er zelf niet uit met dat nieuwe interieur? Misschien omdat jij en je partner beide een compleet andere smaak hebben? Of omdat je woning onhandig is ingedeeld? Dan kun je altijd nog een professional inschakelen voor een deskundig interieuradvies Hengelo. Soms is een kritische blik vanuit een ander perspectief precies wat je nodig hebt.