Salland is een schitterende regio in de provincie Overijssel. Alles in Overijssel dat geen deel uitmaakt van de Kop van Overijssel en Twente, valt onder Salland. Het gebied beslaat onder andere Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Deventer en Den Ham. Ontdek wat Salland jou te bieden heeft!

 

#1. Een gunstige ligging

De centrale ligging tussen Twente en Zwolle maakt van Salland een uitstekend bereikbare regio. Tegelijkertijd ligt het ver genoeg bij de drukte, hectiek en files van de randstad vandaan. Bovendien ligt Salland op een korte afstand van de Duitse grens. Dat biedt een hoop mogelijkheden voor leuke uitstapjes naar onze oosterburen!

 

#2. Leuke dorpen

Er zijn vele leuke dorpen te vinden in Salland, stuk voor stuk omgeven door uitgestrekte weilanden, Saksische boerderijen, historische molens en eeuwenoude landgoederen. Hierbij kun je denken aan kleinschalige Bathmen (tussen Deventer en Holten), het gezellige Heino (vlakbij Kasteel Het Nijenhuis) en het groene Diepenveen (ten noorden van Deventer).

 

#3. Hanzestad Deventer

Deventer behoort tot de oudste steden van Nederland. Er zijn slechts weinig steden in ons land waar zoveel monumenten bewaard zijn gebleven als hier. De Hanzestad aan de IJssel biedt voor ieder wat wils: authentieke straatjes, unieke winkels, historische gebouwen, gezellige horecagelegenheden en niet te vergeten een indrukwekkend aanbod op het gebied van kunst en cultuur.

 

#4. De Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is gelegen tussen Hellendoorn en Holten. Het is een mooi natuurgebied van ruim 35 vierkante kilometer, met glooiende heidevelden, zandverstuivingen en uitgestrekte bossen. Perfect voor iedereen die er lekker op uit wil trekken. Wandelend, fietsend, te paard of anders.

 

#5. De IJssel

Velen zijn het erover eens dat de IJssel een van de mooiste rivieren van ons land is. De 125 kilometer lange rivier loopt door het IJsseldal, de vallei tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. Het is niet zo verwonderlijk dat de IJssel tot een belangrijke toeristische trekpleister is uitgegroeid; zowel op als rondom het water is van alles te zien en te beleven!

 

Ben je helemaal overtuigd dat wonen in Salland iets voor jou is? Neem dan contact op met je makelaar Deventer voor meer informatie over de mogelijkheden in deze regio!