Mensen zijn vaak in de veronderstelling dat renovaties en verbouwingen aan de woning veel tijd in beslag nemen. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn! Er zijn aardig wat verbeteringen aan je huis die sneller gaan dan je denkt. Wij hebben vier voorbeelden op een rijtje gezet.

 

#1. Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt een isolatielaag aangebracht in de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Dit is een laagdrempelige oplossing om te besparen op je energiekosten; je hebt hiervoor geen bouwvergunning nodig, het is relatief goedkoop én de klus is doorgaans in één werkdag geklaard.

 

#2. Vloerisolatie

Afhankelijk van de situatie in de woning zijn er verschillende manieren om de vloer te isoleren. De meest eenvoudige methode is door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer, vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. In de meeste gevallen neemt ook deze klus niet langer dan één werkdag in beslag.

 

#3. Gevelreiniging

Gevelreiniging heeft niet alleen maar esthetische voordelen; het is ook belangrijk om bijvoorbeeld aantasting van schimmels en algen tegen te gaan, of om de gevel voor te bereiden op impregneren. De exacte duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de grootte van de gevel en hoe goed alles bereikbaar is. Over het algemeen mag je ervan uitgaan dat de gevels van standaard rijtjeshuizen en twee-onder-een kap woningen binnen één werkdag gereinigd kunnen worden.

 

#4. Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is een uitstekende manier om meer ruimte (en licht!) op je zolder of in je slaapkamer te creëren. Een dakkapel lijkt wellicht een ingrijpende verbouwing, maar als je kiest voor een prefab dakkapel dan hoeven de werkzaamheden (mits alles van tevoren is ingemeten) niet langer dan één werkdag te duren. Zo kun je ’s avonds al de gordijnen ophangen in je nieuwe ruimte!