Je kent wel de pakkende kortingen voor showroomkeukens. Vaak wordt er enorm gestunt met prijzen kortingen voor dit soort modellen. Maar wanneer is het nu echt interessant om gebruik te maken van de kortingen van showroomkeukens? En wanneer is het beter om te kiezen voor een geheel nieuwe keuken? Een aantal tips waar je op moet letten bij aanschaf van een showroomkeuken.

Showroomkeukens zijn niet helemaal nieuw

Je kunt showroomkeukens beschouwen als tweedehands keukens. Ze zijn dus niet helemaal nieuw. Deze keukens dienen puur als showkeuken. Heb je daar problemen mee dan is het af te raden om een showroomkeuken aan te schaffen. Het kan namelijk zo zijn dat bij showroomkeukens bepaalde kleine gebruikerssporen zichtbaar zijn. Advies luidt daarom ook om realistisch te zijn wanneer je besluit een showroomkeuken aan te schaffen. Het zal wat minder van kwaliteit zijn.

Aanpassingen aan showroomkeukens zullen de prijs verhogen

Het komt vaak genoeg  voor dat mensen showroomkeukens kopen en daarna laten aanpassen. Aanpassen omdat het beschikbaar te maken voor de eigen ruimte. En laat je aanpassingen doen aan je keuken dan betaal je daar uiteraard de hoofdprijs voor. Dat betekent dat je bijna nooit de bruto prijs betaalt, maar ook nog eens een extra opslag. Tel je aan het einde alles op dan zal je meestal met een geheel nieuwe keuken voordeliger uit zijn. Tip is om de verkopende partij altijd te vragen om in dit geval open kaart te spelen.

Wat voor risico loop je met het aanschaffen van showroomkeukens?

Het meeste grote risico wat het meest groot is bij aanschaf van een showroomkeuken is dat het uiteindelijk niet past. Wil je een merk showroomkeuken dan krijg je daar eerder een eerlijke prijs voor dan showroomkeukens uit een grote winkelketen. Daarnaast wordt de showroomkeuken met de demontage je keuken er niet beter op. Dat geldt bijvoorbeeld zeker voor keukenkastjes van goedkopere merken. Deze zijn immers een stuk minder van kwaliteit.

Wat te doen met inbouwapparatuur?

Het mooie aan een showroomkeuken is dat je de inbouwapparatuur erbij krijgt. Uiteraard betaal je daar gewoon voor. Maar wat doe je nu precies als je dit soort apparatuur er niet bij wilt hebben? Bij een aanbieding van een showroomkeuken kan er normaal gesproken weinig meer gedaan mee worden. Toch is het altijd even slim om te kijken of je een inbouwapparaat kunt wisselen. Wil je bijvoorbeeld een mooie oven hebben, terwijl er in de showroomkeuken een combi magnetron zit? Een verkoper wil graag van de showroomkeuken af en is altijd bereid om wat concessies te doen. Het kan voorkomen dat de verkoper besluit een apparaat van een andere showroomkeuken te plaatsen.

Waar kan je het aanbod van showroomkeukens vinden?

Al grote ketens en merkkeukens hebben heel mooi specifiek het aanbod van dealers op hun website staan. Daarnaast zul je zien dat sommige hun showroomkeukens zelfs op Marktplaats hebben staan. Even zoeken op internet en je zult er genoeg vinden. Het is in ieder geval zeker dat je met een nieuwe keuken kopen bij Superkeukens een financieel verstandige keuze maakt.