Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze tegenwoordig heel wat uren aan de slag zijn. Dit in eerste instantie uiteraard voor wat hun zakelijke carrière betreft. Het laatste waar men dan op zit te wachten is dat men bij thuiskomst nog eens heel wat tijd moet besteden aan het onderhouden van de woning. Gelukkig hoeft dat niet persé het geval te zijn, integendeel. Je zou er bijvoorbeeld in de praktijk voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde vloercoating voor je vloer. Het schoonmaken van een vloer met voegen staat er algemeen om bekend behoorlijk wat voeten in de aarde te kunnen hebben. Daar wordt verandering in gebracht wanneer je een naadloze afwerking kan realiseren. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Blijf dan vooral verder lezen!

Wat is een vloercoating precies?

Voor een vloercoating geldt dat het een afwerkingslaag is bestaande uit één of twee componenten. Ze kan bestaan uit ofwel polyurethaan epoxy ofwel acrylaat. Voor een coatingvloer geldt dat ze in de praktijk over toch een behoorlijk aantal gelijkenissen beschikt met de gietvloer. Hierbij moet er vooral rekening mee worden gehouden dat een coating over een dunnere laagdikte beschikt. Voor het aanbrengen van de coating wordt er gebruik gemaakt van een speciale roller. Gemiddeld gezien zal je kunnen vaststellen dat de coating niet dikker zal zijn dan 1 mm. Dit maakt een vloercoating op prijstechnisch vlak ongelofelijk interessant.

Epoxyharsen vormen in de praktijk de basis voor de coatingvloer. Vervolgens zullen er hier in een fabriek vul- evenals kleurstoffen aan worden toegevoegd. Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende standaard kleuren, maar in de praktijk behoren alle RAL-kleuren tot de mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat dit type vloer in eender welke stijl van interieur tot haar recht komt.

Wat maakt een vloercoating zo interessant?

De keuze voor een vloercoating is in de praktijk zo interessant omdat ze gepaard gaat met een behoorlijk aantal interessante voordelen. Denk hierbij niet alleen maar aan het feit dat ze onderhoudsvriendelijk is, bovendien is ze ook slijtvast en vloeistofdicht. Bovendien zal je eveneens al snel tot de conclusie komen dat vloercoatings nagenoeg geheel realiseerbaar zijn in die stijl die jij wenst. Niet voor niets hebben heel veel mensen inmiddels voor dit type vloer gekozen.

Ontzettend onderhoudsvriendelijk

Zoals aangegeven in de hierboven terug te vinden lijst met voordelen kan er in de praktijk worden vastgesteld dat een vloercoating ontzettend eenvoudig te onderhouden is. In menig aantal huizen is het vandaag de dag nog altijd zo dat er gebruik in wordt gemaakt van een vloer die beschikt over voegen en / of groeven. Dat kan omwille van verschillende redenen behoorlijk vervelend zijn. In eerste instantie kan een dergelijke vloer pijnlijk zijn om op blote voeten of sokken overheen te lopen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat dergelijke vloeren er bekend om staan niet bepaald eenvoudig te onderhouden te zijn. Dat is anders bij een coatingvloer.

Kies je voor een vloercoating in je huis? Dan is er geen sprake meer van een vloer met groeven of voegen. In plaats daarvan wordt er een effen oppervlak gerealiseerd welke aldus zeer eenvoudig schoongemaakt kan worden. Bovendien spreekt het voor zich dat het vuil zich op deze manier niet meer kan manifesteren in de groeven of voegen waardoor je huis veel hygiënischer wordt.

Gietvloeren voor woning & bedrijf bestel je bij G-vloeren.nl.