Als je als ouder zijnde veel moet werken of studeren, dan is flexibele kinderopvang Amsterdam onmisbaar. En op de dagen die je wel samen met je kind(eren) kunt doorbrengen? Dan ga je natuurlijk het liefst iets leuks met ze doen. Laat je inspireren door onze top 5 van de leukste plekken voor kinderen in Amsterdam!

#1. Artis

Artis is nog altijd een van de leukste plekken voor kinderen in Amsterdam. De oudste dierentuin van Nederland heeft, naast een groot aantal dieren, ook een eigen planetarium, een zoölogisch museum en meerdere speeltuinen. Veel gezinnen die bij Artis in de buurt wonen nemen een jaarabonnement, zodat ze er onbeperkt heen kunnen.

#2. TunFun

TunFun is een enorme indoor speeltunnel onder het Waterlooplein. Het oude metrostation is omgebouwd tot een 4000m2 groot kinderparadijs met trampolines, kruipkussens, stormbanen, ballenbakken en glij- en klimbanen. Er zijn drie secties voor verschillende leeftijdscategorieën. Terwijl de kinderen zich vermaken kun jij genieten van een kop koffie op een van de terrasjes. En dat midden in het centrum van Amsterdam!

#3. Nemo

Nemo is het wetenschaps- en technologiemuseum waar kinderen én volwassenen spelenderwijs kennis kunnen maken met verschillende aspecten van wetenschap en techniek. Het motto van Nemo is “Verboden af te blijven!” In tegenstelling tot de meeste musea is het hier juist de bedoeling dat je dingen aanraakt! Zo kunnen kinderen onder andere scheikundige proefjes doen in het lab, uitvinder spelen in de werkplaats en een stuwdam bouwen.

#4. Klankspeeltuin Muziekgebouw

In de Klankspeeltuin van het Muziekgebouw aan het IJ kun je bijna elke woensdag- en zondagmiddag terecht voor leuke kinderworkshops voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen werken in kleine groepjes, samen met een begeleider aan een mooi muziekstuk, dat ze in het laatste kwartier aan hun ouders mogen laten horen. Reserveren kan via de website. 

#5. Geitenboerderij Ridammerhoeve Amsterdamse Bos

Wil je even ontsnappen uit de drukte van het Amsterdamse centrum, neem je kids dan mee naar de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos! Ze kunnen hier de geiten aaien en voeren en in het voorjaar zelfs de jonge geitjes melk geven. Naast geiten lopen er ook varkens, kippen, koeien en pony’s op de boerderij. In de boerderijwinkel kun je genieten van een beker warme chocolademelk of een ijsje. En vergeet niet om wat lekkere huisgemaakte geitenkaas mee te nemen!