Er zijn veel redenen om in een tuinkas te investeren. Of je nu graag meer uit je groene vingers wil halen, streeft naar een zelfvoorzienend huishouden of je hobby in een fulltime passie wil veranderen, een tuinkas is een geweldige aanwinst voor iedereen die van tuinieren houdt.

 

#1. Je kunt alles kweken dat je wilt

Een van de grootste voordelen van een tuinkas is dat je deze voor een breed scala aan dingen kunt gebruiken. Je kunt verse, biologische groenten, fruit en kruiden kweken, maar ook bloemen en kamerplanten. Zelfs exotische planten die in Nederland normaal gesproken de barre winter niet zouden overleven, behoren tot de mogelijkheden. Je hebt werkelijk alle vrijheid die je je maar kunt wensen!

 

#2. Je creëert een optimale omgeving voor je planten

Of je nu kruiden, groenten, een bananenboom of iets anders wilt, de meeste vegetatie geeft de voorkeur aan een warme, vochtige omgeving. Door de ideale omgeving te creëren voor de soorten die je wilt kweken, groeit alles veel beter en sneller dan buiten een tuinkas. Bovendien blijven de planten in een tuinkas goed beschermt tegen vorst, vogels, slakken en insecten.

 

#3. Tuinieren kan het hele jaar door

Het grootste probleem waar liefhebbers van tuinieren mee geconfronteerd worden, is dat ze rekening moeten houden met de veranderende seizoenen. Maar met een tuinkas hoef je je hier niet druk om te maken. Afhankelijk van het soort tuinkas dat je aanschaft, kun je de ideale balans tussen temperatuur, lucht, luchtvochtigheid en licht controleren. Dat betekent dat je seizoensgebonden zaadjes eerder of juist later in het jaar kunt planten. Met een verwarmde tuinkas kun jij in de koude wintermaanden, wanneer er buiten de kas vrijwel niets wil groeien, gewoon lekker doorgaan met tuinieren.

 

#4. Je bespaart geld

Natuurlijk, een tuinkas vergt een investering. Maar die haal je er dubbel en dwars uit. Je kunt zoveel planten als je maar wilt, en door de optimale omstandigheden in de tuinkas zul je meer dan genoeg planten hebben. Voor jezelf én om weg te geven! Dit betekent dat je veel kunt besparen. Niet alleen op planten, maar ook op boodschappen. Je kweekt tenslotte zelf je kruiden en groenten!

 

#5. Je hebt alles bij elkaar

Je kunt een tuinkas niet alleen gebruiken voor de kweek zelf, je kunt er ook opslagruimte creëren voor je tuingereedschap en accessoires. Er zijn tuinkassen verkrijgbaar met ingebouwde opslagruimte, maar je kunt er zelf natuurlijk ook een tuinkast neerzetten. Op die manier hou je al je tuinspullen netjes bij elkaar. Je hebt niet eens per se een schuur nodig!